V.Z.O.S. hervat de koorrepetities

Per maandag 31 augustus hervatten we na lange tijd weer onze  koor-repetities.

In verband met de te nemen corona-maatregelen gaat dat wel  in aangepaste vorm.
De leden zijn hierover middels een e-mail persoonlijk geïnformeerd.

Vanwege de beschikbare ruimte beginnen we vooralsnog in drie aparte groepen:

  • 19.45 tot 20.15 uur       Alten
  • 20.30 tot 21.00  uur     Sopranen
  • 21.15 tot 21.45 uur        Bassen en tenoren

Interesse om ook te komen zingen? Stuur dan een bericht naar info@vzos.net.

Geen koorrepetities

Door de landelijke overheid zijn maatregelen genomen en richtlijnen uitgevaardigd om verspreiding van het corona-virus tegen te gaan.

Om die reden zijn de repetities van ons koor tot nader order geannuleerd. Zodra de repetities weer starten zullen we dat ook op onze website melden.

Uitvoering oratorium ‘Jezus op aarde’

Op zaterdag 26 oktober 2019 hopen wij het oratorium ‘Jezus op aarde’ van Marco den Toom uit te voeren.

Dit oratorium rijgt verschillende Bijbelverhalen uit het leven van Jezus aaneen. Belangrijke thema’s zijn vertrouwen, zorgen voor de ander, vergeven, liefhebben ondanks alles.
Het zijn onderwerpen die in deze tijd nog steeds actueel zijn. Steeds meer mensen zijn gericht op en gestrest door wat anderen van hen denken. Met dank aan de sociale media.
De boodschap van dit oratorium is: kom gewoon zoals je bent. Dat is goed genoeg.

Naast onze dirigent Adriaan Hoek wordt medewerking verleend door Gerlieke Aartsen (hobo), Dies van den Berg (piano), ds. Edwin Groot Karsijn (verteller), Jacqueline Meijer (soliste), Rik Melissant (orgel), Lydia van Mourik (fluit), Matthijs Valkenwoud (trompet) en Pascal van de Velde (trompet).

Locatie: Hervormde Jodocuskerk, Torenplein 1, Oosterland
Aanvang: 19.30 uur, kerk open vanaf 19.00 uur

VZOS naar Middelburg VÓLkoren

Op zaterdag 1 juni a.s. doet ons koor weer mee met het korenfestival Middelburg VÓLkoren in Middelburg.

Die dag zijn er vanaf 12 uur vele koren in alle soorten en maten te beluisteren op verschillende locaties in het centrum van de Zeeuwse hoofdstad.

Ons koor treedt om 14.00 uur op de Koorkerk aan het Koorkerkhof 2 en om 15.00 uur in de Hofpleinkerk aan het Hofplein 13.

Op het programma staan de volgende liederen:

  • Spirit of the living God
  • You Know Him Well
  • Hulp
  • Licht van de wereld
  • Look at the world
  • In His love

De toegang op alle locaties is gratis en u bent van harte welkom.

Er zijn in de bus nog een aantal plaatsen vrij. Mocht u interesse hebben om vanuit Oosterland, Nieuwerkerk of Zierikzee met ons mee te willen rijden, tegen een kleine vergoeding bent u van harte welkom. Stuurt u dan even een mailtje naar het bestuur (info@vzos.net) en dan nemen wij contact met u op.

Uitvoering oratorium De Schepping

Ons koor voert op zaterdag 27 oktober het oratorium De Schepping van Johan Bredewout uit.
Dit oratorium vertelt over de schepping van de aarde zoals dat te lezen is in het Bijbelboek Genesis. God heeft met heel veel liefde en zorg de aarde met alles wat daar op is gemaakt en de mens daarover het beheer gegeven.

In deze tijd waarin de zorg om de klimaatveranderingen, veroorzaakt door misbruik van de aarde, steeds groter wordt, is het niet verkeerd om het publiek eraan te herinneren dat we de aarde slecht in bruikleen hebben. Het oratorium zet aan tot nadenken.

V.Z.O.S. staat onder leiding van dirigent Adriaan Hoek. Medewerkende musici zijn: Dies van den Berg (piano), Alisa van Dijk (viool), Severin van Dijk (fluit) en Rik Melissant (orgel).

Ook het kinderkoor De Sjofar uit Zierikzee o.l.v. Ellen van den Hoek werkt aan deze avond mee.

Aanvang 19.30 uur, de toegang is gratis. Aan het einde wordt wel een collecte gehouden als tegemoetkoming in de kosten.

Aanvang repetities VZOS

Ons koor start op maandagavond 20 augustus a.s. weer met de wekelijkse repetities.

Het koor is altijd op zoek naar nieuwe zangers en zangeressen en deze zijn dan ook van harte welkom om op proef een repetitie mee te maken. Met name bassen en tenoren worden uitgenodigd voor een proefrepetitie.

Het koor is volop bezig met het instuderen van het oratorium Schepping dat zij op zaterdag 27 oktober in Oosterland hoopt uit te voeren. Ook bestaand repertoire wordt opgefrist en natuurlijk worden (nieuwe) kerstliederen ingestudeerd voor de kerstnachtdienst in Oosterland op 24 december 2017.

De vaste repetitieavond van V.Z.O.S. is maandagavond, aanvang 19.45 uur in dorpshuis Oosterhof aan de St. Joostdijk 27 te Oosterland. De repetitieavond duurt tot 21.45 uur met om 20.45 uur een korte koffie/thee pauze.

Jubilaris gehuldigd

Tijdens onze laatst gehouden ledenvergadering (26-02-2018) werd ons lid Willy van der Sande-Kooman in het zonnetje gezet. Dit jaar is zij namelijk 40 jaar lid van V.Z.O.S.  Namens het koor werd haar door de voorzitter een fraai ‘plastiek’ overhandigd en natuurlijk waren er bloemen. Na een kort overzicht van ‘veertig jaar in vogelvlucht’ wenste de voorzitter haar nog vele jaren zangplezier toe. (Foto: H. van der Bie)

Jubilaris Willy van der Sande ontvangt uit handen van voorzitter Wim de Valk het plastiek behorend bij 40 jaar lidmaatschap (foto: Hans van der Bie).

VZOS in Kerstsfeer

Op 24 december 2017 mochten we weer onze medewerking verlenen aan de Kerstnachtdienst van de Hervormde gemeente in Oosterland. Deze dienst stond onder leiding van ds. G. Sinke.

In een sfeervol versierde Jodocuskerk zongen we onder andere ‘Eeuwen geleden’, ‘Want een Kind is ons geboren’, ‘In His love’, ‘For unto us a Child is born’, ‘He shall feed His flock’, ‘Hoor de eng’len zingen d’eer’ en natuurlijk ‘Stille nacht’.

Na afloop ontvingen we nog een fraaie actiefoto, gemaakt door Marianne Ketting-van der Goot. En hoewel het Kerstfeest al weer enige tijd achter ons ligt willen we u deze fraaie foto toch niet onthouden :-)

VZOS tijdens kerstnachtdienst 24-12-2017.

VZOS tijdens kerstnachtdienst 24-12-2017.

.

Succesvolle uitvoering oratorium Jozef

Samen met het Rijnsstreekkoor uit Katwijk heeft V.Z.O.S. een tweetal geslaagde uitvoeringen gegeven van het oratorium Jozef.

In de Nieuwe Kerk van Zierikzee genoten op zaterdag 7 oktober vele bezoekers van een toegankelijk muziekstuk over de Bijbelse figuur Jozef, geschreven door Judith Verwaard en Bert Noteboom wat door Marco den Toom op meesterlijke wijze op muziek is gezet.

Ook in Noordwijk kwamen velen naar de Oude Jeroenskerk om beide koren te horen zingen en toonden de luisteraars zich onder de indruk van het concert.

Uitvoering oratorium Jozef op 07-10-2017 Zierikzee

Na spraakmakende uitvoeringen, onder andere in de Doelen in Rotterdam, komt het oratorium ‘Jozef’ nu ook naar Zeeland.

Het Bijbelverhaal over Jozef, de (verwende) lievelingszoon van aartsvader Jacob bevat veel elementen die ook anno 2017 actueel zijn. Een kind geplaatst op een voetstuk. Jaloezie, afwijzing, verleiding, vernedering. Velen gaan er aan onderdoor. Maar bij Jozef is er ook sprake van vergeving en daardoor is herstel van onderlinge relaties mogelijk. Het is een leerzaam verhaal.

Judith Verwaard en Bert Noteboom schreven hierover een eigentijds, toegankelijk oratorium wat door Marco den Toom op meesterlijke wijze op muziek is gezet. Het oratorium leent zich uitstekend om met een groot koor en orkest te worden uitgevoerd.

Op initiatief van de Chr. gemengde zangver. V.Z.O.S. uit Oosterland o.l.v. Adriaan Hoek is het Rijnstreekkoor uit Katwijk met dirigent Jan Verhoef uitgenodigd om samen dit spektakel in Zierikzee uit te voeren. Beide koren, samen meer dan 150 zangers groot, hebben dit oratorium het afgelopen jaar ingestudeerd.

De hoofdrol van Jozef is weggelegd voor de bekende tenor Jacob Schenk uit Urk. Met medewerking van beroepsmusici van ‘l Orchestra Particolare, organist Gerard Verweij en pianist Dies van den Berg uit Bruinisse wordt het oratorium ‘Jozef’ op zaterdag 7 oktober ten gehore gebracht in de Nieuwe Kerk in Zierikzee en op 17 november in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

De concerten beginnen om 20.00 uur. Kaarten voor de uitvoering in Zierikzee zijn á € 15,– verkrijgbaar bij het bestuur of via www.toegangskaartjes.nu.

Tussen 23 en 30 september zijn kaarten ook verkrijgbaar bij Textilmode, Groenendaal 21, 4307 AM Oosterland en voor zover nog beschikbaar aan de kassa van theater- en expositieruimte De Nieuwe Kerk in Zierikzee.