VZOS neemt deel aan Middelburg VÓLkoren

Op zaterdag 4 juni neemt de Chr. Gem. Zangver. VZOS uit Oosterland voor de eerste keer deel aan Middelburg VÓLkoren.

Ons koor, dat dit jaar al weer 106 jaar bestaat, heeft een gevarieerd repertoire van toegankelijke, christelijke muziek waarmee we optreden tijdens kerkdiensten of bij bezoeken aan verzorgingscentra in de regio.

Na de Pasen zijn we onder leiding van dirigent Adriaan Hoek begonnen aan het instuderen van het oratorium Jozef van componist Marco den Toon. VZOS hoopt dit stuk in het najaar van 2017 uit te voeren. Tijdens het optreden bij Middelburg VÓLkoren zullen, naast ander liederen, enkele stukken hieruit ten gehore gebracht worden. Voor dit oratorium zijn zangers en zangeressen, al dan niet op projectbasis, van harte uitgenodigd met VZOS mee te komen doen.

Het optreden van ons koor staat gepland van 16.00 tot 17.00 uur in de Zeeuwse Concertzaal aan de Verwerijstraat 14. We worden hierbij op de piano begeleid door Gerard Verweij.

Middelburg VÓLkoren startte in 1999 en heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld tot een zangfeest met duizenden bezoekers. En mèt de publieke belangstelling nam ook de belangstelling van koren toe. Voor deze 17e editie schreven zich maar liefst 237 koren in, waarvan er 168 een plaatsje kregen. Koren in allerlei genres: klassieke koren en popkoren, meezingkoren en kleine ensembles, gospelkoren en Shanty-koren en nog véél meer!

Deze koren zorgen voor een ongekend feestelijke sfeer in Middelburg. Op ongeveer dertig locaties in de oude binnenstad (herkenbaar aan de Beach vlaggen) verzorgen zij hun optredens: op zaterdagmiddag en de vroege avond en op zondagmiddag.

Hart van het festival is het Abdijplein, waar op zaterdag om 19.30 uur en de gezamenlijke afsluiting plaatsvindt. De toegang tot het festival is gratis. Op iedere locatie liggen programma’s gereed en er is een gratis app! Uitgebreide informatie is te vinden op www.middelburgvolkoren.nl.

poster MVK 2016