V.Z.O.S. neemt deel aan Zin(g) in Dordrecht

Met twaalf koorleden nam V.Z.O.S. zaterdag 29-10-2016 deel aan het door de K.C.Z.B. georganiseerde Zin(g) in Dordrecht. Dit werd gehouden in de Remonstrantse kerk aan de Cornelis de Wittstraat.

Doel van de dag was het samen met andere  koren uit Zuidwest Nederland kennismaken met verschillende muziekstukken.
Onder  leiding van dirigent van dienst Danny Nooteboom en begeleid door Margriet den Hartog studeerden de aanwezigen stukken in van Vivaldi, Mendelsohn, Ola Gleilo, Mark Petterson, Daniel Rouwkema en John Rutter wat aan het eind van de dag resulteerde in een heus concert.

Hoewel het nu niet direct van cd-niveau was, waren de aanwezigen niet ontevreden over het in korte tijd bereikte resultaat. Of, om een quote van de eigen dirigent Adriaan Hoek aan te halen: er zaten veel goede dingen in!

Op de foto de deelnemers met als 2e van links op de achterste rij dirigent Danny Nooteboom.

Zin(g) in Dordrecht

 

V.Z.O.S. start project-oratorium ‘Jozef’

Op 7 oktober 2017 hopen wij het oratorium ‘Jozef’ van componist Marco den Toon uit te voeren in de Nieuwe Kerk van Zierikzee. 

Hiervoor nodigen wij enthousiaste gast-zangers en gast-zangeressen uit om hier op projectbasis aan mee twee werken.

Op de volgende maandagavonden vinden de oratorium-repetities plaats: In 2016: 17 oktober en 14 november. In 2017: 16 januari, 30 januari, 13 februari, 6 maart, 27 maart, 24 april, 15 mei, 12 juni, 4 september, 25 september. Daarnaast nog een generale repetitie en uiteindelijk de uitvoering op 7 oktober 2017.

V.Z.O.S. oefent in dorpshuis Oosterhof, St. Joostdijk 27 te Oosterland op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur.