Uitvoering oratorium Jozef op 07-10-2017 Zierikzee

Na spraakmakende uitvoeringen, onder andere in de Doelen in Rotterdam, komt het oratorium ‘Jozef’ nu ook naar Zeeland.

Het Bijbelverhaal over Jozef, de (verwende) lievelingszoon van aartsvader Jacob bevat veel elementen die ook anno 2017 actueel zijn. Een kind geplaatst op een voetstuk. Jaloezie, afwijzing, verleiding, vernedering. Velen gaan er aan onderdoor. Maar bij Jozef is er ook sprake van vergeving en daardoor is herstel van onderlinge relaties mogelijk. Het is een leerzaam verhaal.

Judith Verwaard en Bert Noteboom schreven hierover een eigentijds, toegankelijk oratorium wat door Marco den Toom op meesterlijke wijze op muziek is gezet. Het oratorium leent zich uitstekend om met een groot koor en orkest te worden uitgevoerd.

Op initiatief van de Chr. gemengde zangver. V.Z.O.S. uit Oosterland o.l.v. Adriaan Hoek is het Rijnstreekkoor uit Katwijk met dirigent Jan Verhoef uitgenodigd om samen dit spektakel in Zierikzee uit te voeren. Beide koren, samen meer dan 150 zangers groot, hebben dit oratorium het afgelopen jaar ingestudeerd.

De hoofdrol van Jozef is weggelegd voor de bekende tenor Jacob Schenk uit Urk. Met medewerking van beroepsmusici van ‘l Orchestra Particolare, organist Gerard Verweij en pianist Dies van den Berg uit Bruinisse wordt het oratorium ‘Jozef’ op zaterdag 7 oktober ten gehore gebracht in de Nieuwe Kerk in Zierikzee en op 17 november in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk.

De concerten beginnen om 20.00 uur. Kaarten voor de uitvoering in Zierikzee zijn á € 15,– verkrijgbaar bij het bestuur of via www.toegangskaartjes.nu.

Tussen 23 en 30 september zijn kaarten ook verkrijgbaar bij Textilmode, Groenendaal 21, 4307 AM Oosterland en voor zover nog beschikbaar aan de kassa van theater- en expositieruimte De Nieuwe Kerk in Zierikzee.